torsdag 4 juni 2009

Jajjas test av e-handelsplattformar

Jajjas test av de svenska e-handelsplattformarnas sökmotorsvänlighet släpptes idag. Vi är många som har väntat på detta, och kanske är det så att "vi i branschen" bryr oss mer än vad marknaden gör?

Det är alltid kul att få bekräftelse när man gör ett bra jobb. Leif har tillsammans med våra utvecklare jobbat väldigt intensivt med att förbättra vårt system. Att vi låg bra till kände vi oss säkra på, men frågan var om det skulle uppmärksammas?

I en värld där många tidningars tester verkar handla om att de som annonserar mest - blir automatiskt de som får vara med i testerna, känns vi som en outsider. Inte för att man kan "köpa sig ett bra resultat", utan för att det av ren enkelhet går snabbast att skumma igenom några branschtidningar och på så sätt identifiera aktörerna. Jajja har mig veterligen lagt mycket tid på detta test och det uppskattar vi alla. De har även testat opensource-lösningar och det känns också helt rätt! All eloge för det!

Slutligen; vi har ett par sökmotorsvänliga nyheter i systemet på gång. Det känns fantastiskt roligt att få bra betyg i ett test men samtidigt veta att det snart kommer ännu fler finesser!

Inga kommentarer: